Ik was accountmanager. Nu ben ik mijzelf.

Minimalismfashion & The Green Wardrobe, opgericht in 2018 door Marloes Warnaar.  Ontwerpster - fotograaf - maar bovenal - natuur liefhebber.  De natuur ontdek ik het liefst op de wielrenfiets of mountainbike. Hierbij mag zeker een fijne wandeling niet ontbreken. Sinds eind 2018 gestart met minimalismfashion, door middel van het verkopen van items uit mijn overvolle kledingkast tot het verdiepen in duurzame materialen en fabrikanten. Minimalismfashion is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerd merk op het gebied van fietsmode, casual kleding en outdoor living. 

Inspiratie

2018 Daar sta ik dan, midden in mijn woonkamer die volledig bedekt is met al mijn kleding. De opdracht vanuit het boekje: Opgeruimd van Marie Kondo. Wat een ellende, ik kon niet geloven dat ik zoveel kleding had verzameld en moest er al helemaal niet aan denken hoeveel wintersport vakanties op de grond lagen. Een ding was zeker, naar dit leven wil ik niet meer terug. Het opruimen begon en in dezelfde week besloot ik de documentaires The True Cost & Minimalism te bekijken.  De kledingindustrie kent veel kinderarbeid en is een vervuilde industrie. De landbouw kent een grote vervuiling dankzij de textielindustrie.  Tegenwoordig vinden veel consumenten het normaal om slechts enkele euro's voor een kleding item te betalen, maar dit gaat ten koste van goede werkomstandigheden en werknemers (Rana Plaza). Geïnspireerd en geraakt door de documentaires begon ik minimalistische ontwerpen te maken en besloot om een steentje aan de fair fashion industrie bij te dragen. Ja, ik vind het belangrijk dat fast fashion fair wordt. Mensen bewuster te maken van wat zij kopen " Be aware what you wear."

  

Organic & Minimalism

Missie: wees je bewust van wat je draagt. Wij geven om de mens en natuur.  Het label wordt geproduceerd van biologisch katoen, dit betekent dat de katoenplantage zonder chemicaliën  wordt verbouwd.  Ook wordt er gebruik gemaakt van gerecycled regenwater, biodiversiteit en het materiaal is geschikt voor de gevoelige huid. De boeren en fabrieksmedewerkers worden gesteund door de fairwear organisatie (www.fairwear.org).  Zij werken in betere werkomstandigheden en problemen worden opgelost i.p.v. te vermijden. De kinderen worden opgevangen door een kinderopvang.  Het proces zorgt voor 50% minder CO2 uitstoot en ook dit wordt gecontroleerd door de fairwear organisatie.  

 

 

 

 

Love people, use things. The opposite never works.

 

Veel shop plezier,

The Green Wardrobe | Minimalismfashion

Marloes

      

 

© 2018 - 2021 The Green Wardrobe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel