Vinted

Zoals jullie weten stimuleren wij fair fashion, hoewel er vraagtekens zijn over het aantal pakketjes en uitstoot van co2 mede dankzij de webshops worden veroorzaakt, kunnen wij niet ontkennen dat ook wij fan zijn van vinted. Simpelweg de ongedragen of uitgekeken kledij stukken krijgene en tweede leven en dat is toch een mooi proces voor de kleding industrie. Hierbij mijn persoonlijke vinted account: https://www.vinted.nl/member/52229145-marloeswarnaar

 

Oktober

Het is alweer oktober en het najaar is inmiddels gestart. In onze minimalistische collectie hebben wij nieuwe items toegevoegd. De stoere beanies van organic cotton in diverse kleuren zijn erg geliefd. De khaki groene muts is erg geliefd onder de heren en de zandkleurige beanie bij de dames. Wat opvallend is, is dat de mode voor het najaar vooral in het teken staat van naturel tinten.  Naast de nieuwe toevoeging van beanies hebben wij ook de coffee sweater toegevoegd. De sweater is te verkrijgen voor heren en dames en speciaal ontworpen voor de koffie liefhebbers. The cold The clouds The coffee slaat heel erg goed aan en wij laten deze voorlopig in de collectie. 

De populaire roestbruine sweater is inmiddels in de organic sale en bijna uitverkocht. Ter vervanging van deze mooie kleur hebben wij de okergele trui toegevoegd. Prachtige herfstkleur met stoere zwarte details.

Wist je trouwens dat wij een winactie houden? “ De aai like joe verrie MUTS”  winactie. Je maakt kans op een te gekke beanie van minimalism fashion in de door jouw gekozen kleur. Wil jij graag meedoen? Doe dan mee via instagram of facebook. Op maandag 18 oktober 2021 maken wij de winnaar bekend.

Geniet van de mooie herfst periode.  

 

Augustus

Sockalert! Het is vrijdag 6 augustus de dag dat jouw witte fiets sokken wit blijven en de vergrijsde sokken wellicht verholpen kunnen worden!

1. SORTEER de 🧺 bij gelijksoortige kleuren. De witte was gaat dus apart de machine in.

2. BAKING SODA - Blijkbaar ben ik al die jaren “genaaid” door allerlei dure wasmiddels, want Baking Soda is het meest voorkomende antwoord. Een schepje poeder bij je huidige wasmiddel plus 1/3 biotex en 2/3 natuurazijn - met de nadruk op natuurazijn (geen normale azijn)

3. OSSENGALZEEP - 🐂- geen flauw idee hoe dit eruit ziet, maar het is letterlijk 13x binnengekomen als de gouden tip. Smeer je vieze vlekken op de sokken in, was het vervolgens met een schepje soda of vanish white et voila...

4. STERADENT - nog nooit van gehoord - maar dit blijkt toch wel echt het magische 💫 product te zijn om je was echt wit wit wit wit wit wit te behouden en te maken. Mocht je jezelf afvragen wat dit is? Het is een bruistablet om je kunstgebit te onderhouden. 🙈 Doe naast de bruistablet wel wasmiddel (biotex - natuurazijn - blijkt echt wonderspul te zijn - don’t shoot the messenger)

5. STOP 🛑 met het gebruiken van te veel wasmiddel - #minimalisme

6. 30 🥵 Stop met je kleding te heet te wassen-30 graden is voor vrijwel alle kleding het maximum - check het waslabel - vanwege de kunstvezels waar tegenwoordig heel veel producten mee worden gemaakt gaat het al sneller vergrijzen en zeker zodra je het te warm wast.

7. ZON - Laat je witte was drogen in de 🌞

8. ZWART- Mocht het slecht weer buiten zijn - draag dan donkere sokken (heb ik toevallig ook 🖤)

9. 🪣- Indien je een echte pro bent en met witte sokken wilt mountainbiken - gravelen -dirty roads en dus alle risico’s vrijwillig riskeert om jouw favoriete sokken vies te maken 😣 - doe ze dan bij thuiskomt direct in een emmertje water met backing soda en/of vanish oxi white- ff laten weken en gooi ze vervolgens nat en al in de machine met bovenstaande tips.

10. 💰 Heb je helemaal geen zin in bovenstaande tips- koop dan zwarte sokken - of 10 paar van onze nieuwe collectie OFF THE GRID😇 sokken dan zit je iig voorlopig goed met de witte voorraad!

Kortom:

Baking Soda en Steradent blijken de twee beste opties te zijn.

Wie heeft nu geen zin om de was te doen?

Happy wash day

Juli

Designed to enjoy nature! 

Van fietsen, wandelen, surfen, wintersport tot aan stedentripjes. Soms vind ik zoveel dingen leuk dat de focus een beetje wegvalt.  Namelijk, sustainable - organic - biologische kleding het minimalistisch leven. Maar het begrip "minimalisme" is nogal ruim genomen. De ene persoon denkt aan het hebben van slechts 20 kledingstukken, de ander denkt aan simpel maar clean en weer een ander denkt aan alles tweedehands of vintage. De invulling die jullie of ikzelf daaraan geven is persoonlijk.  Minimalismfashion - The Green Wardrobe heeft iig het doel om de wereld een klein beetje beter te maken met name in de fashion industrie. De ontwerpen zijn allemaal gerelateerd aan onderwerpen waar ikzelf enorm van kan genieten. Denk aan: suppen of surfen , wielrennen, gravelrides, mountainbiken, wandelen, wintersport, maar ook gewoon de natuur en mooie steden.  Ik zou mezelf en een ander beetje voor de gek houden als ik zeg dat de stad niet leuk is, ik vind een dagje of weekendje in de stad echt super leuk zeker als ik de architectuur bekijk en de lekkere eet tentjes ontdek. In de stad kies ik dan zelf graag voor een ontwerp dat lekker "tijdloos" is bijv: simplicity t-shirt of juist de retro fiets. Gelukkig zijn mensen in de grote steden ruim denkend qua outfits en matchen de kledingstukken erop los. De sleutel blijft alsnog "appreciation of life" je kunt beter minder kopen, maar leuke dingen gaan doen. Niemand onthoud over paar jaar welke outfit je droeg op de wintersport, maar wel de gezellige momenten.  Ik geloof er wel in, als je jezelf leuk kleed en echt iets draagt dat bij je past het zal passen in je levenstijl. 

Momenteel staan er veel items in de sale - veel shop plezier en bedankt voor je bezoek!

 

 

 

Juni

OFF THE GRID

Laatst kreeg ik de vraag: wat is jouw favoriete item van de collectie? Lastig, voor een ander weet ik vaak de juiste kleur en ontwerp te bepalen, maar bij mijzelf ligt het aan mijn bui. Minimalisme vind ik persoonlijk tijdloos, strak en ook zeker een mooie betekenis. Sta hier nog steeds volledig achter en met name het woord: appreciation - waardering. Geloof er oprecht in dat als jij een ander waardeert of merkt dat je gewaardeerd wordt met veel plezier en vertrouwen aan iets door werkt. Hetzelfde geldt voor als je tevreden bent met wat je hebt qua spullen, dan heb je niet veel nodig.  De berg hoodie vind ik vooral rondom de wintersport mijn lievelingsontwerp. Het past ook echt in het "wintersport" wereldje, toffe kleuren en adventure achtige stijl zeker in combinatie met een organic hoodie.  

Hoe zit het dan met de fiets?  De gouden fiets  vind ik echt heel erg leuk. Laatst zag ik een meisje in de stad lopen met het fiets shirtje aan, gek genoeg durfde ik er niet op af te stappen en te zeggen yoehoeee die is van de shop. Wat mij opviel was dat het meisje het onwijs leuk combineerde met een stoer spijkerbroekje, leuke sneakers, armbandjes en goud riempje. Mocht je dit een keer terug lezen en denken: hey, dat was ik?! Je hebt mij iig even heel blij gemaakt :-) .

Allemaal leuk en aardig, maar wat is nu echt je favoriete item? Oeps, dan moet ik op dit moment kiezen voor het simplicity t-shirt. Vind het een leuk item en mooie toevoeging aan de collectie. Het is ook een item dat ik zelf niet direct associeer met "adventure" outfits, maar ook vaak als "netjes" draag.  En in de kleur khaki groen of wit.  Soms probeer ik mezelf te dwingen om eens andere kleuren te kiezen, maar in the end heb ik geaccepteerd dat bepaalde kleuren mij echt niet staan (zoals de heel toffe roestbruine of oker geel kleur).  

Over de kleur groen gesproken, The Green Wardrobe heeft ook gravel t-shirts in het assortiment. Hoe ontstaat zo'n ontwerp? Het ontstaat op het moment dat ik een gravel rit heb gedaan en besef hoe gaaf dit is (niet zo gaaf als mountainbiken), maar wel de bossen, andere paden en het avontuurlijke gevoel. Soms weet ik direct hoe het ontwerp eruit moet zien en soms duurt het een paar maanden voordat het een geheel wordt. Het komt alleen in de shop als ik het echt mooi vind en denk dat het potentie heeft. Hier vergis ik mij ook wel eens in, niet alles dat ik mooi vind word een succes of visa versa, maar over het algemeen klopt mijn gevoel vaak wel. Ik ben bezig met het thema OFF THE GRID - stiekem ben je een klein beetje van de kaart zodra je de onbekende wegen in slaat, het gaat tot slot om het avontuur en de beleving.

Over OFF THE GRID - gesproken in de maand juni neemt de webshop en ik ook even een break. Bestellingen tot en met 20 juni worden nog direct verzonden. Daarna kan je wel bestellen, maar wordt het pakketje verzonden bij terugkomst. 

 

 

 

 

 

 

Mei

Dertig (29) en een koffie rit(je)

Het is de maand mei en om heel eerlijk te zijn, heb ik nog niet eerder zulke witte benen gehad in deze periode van het jaar als nu. Hopelijk wordt de zomer en najaar een zonnige periode met minder wind.  Hoe dan ook, begin mei moest ook ik er echt aan geloven, hallo 30 het nieuwe 20 en als het even kan blijf ik het liefst altijd 24 jaar. Om mijn verjaardag niet ongevierd voorbij te laten gaan stelde mijn fiets vriendin Anouk voor om een leuk koffieritje te doen. Le coffee ride, van Valkenburg - Stavelot - Valkenburg,  slechts 150 km en ca. 2300hm. Alsof de 30 passeren nog niet erg genoeg is, maar meteen even testen hoe de klim beentjes en uithoudingsvermogen ervoor staat. 

Het is lang geleden dat ik Luik Bastenaken Luik , Amstel Gold en Marmotte heb gefietst (2018), dus voor mij blijft het dan ook een beetje spannend. De eerste 75 kilometer had ik zeker geen klagen, het ging beter dan verwacht en al snel kwam het mooie landschap tevoorschijn, iets dat in de betonnen jungel van Rotterdam niet bestaat. Dit is dus de reden waarom ik de wielrensport zo mooi en leuk vind. Het maakt mij gelukkig zodra ik gemaaid gras ruik en uitgestrekte landschappen zie, iets dat altijd op een schilderij lijkt.  

Enkele kilometers voor de eerste koffiestop bij het cafe Le Coffee Ride in Stavelot begon het te regenen, jammer, maar maakt de rit ook wel weer heroisch. (eentje om niet te vergeten). 

De terugweg bleef net zo mooi en stiekem zaten hier vieze klimmetjes tussen waardoor ik alleen nog maar aan Coca Cola kon denken. Samen met Anouk worstelden wij de laatste 20 kilometers naar Valkenburg. Waar gelukkig de koude Coca Cola op ons stond te wachten! 

Eenmaal bij de auto wordt de comfy jogging broek & hoodie aangetrokken.  #casualfietskleding

Via de volgende link kun je de GPX downloaden: https://www.lecoffeeride.cc/ride/fixed-gear-le-coffee-fixed-gear/ 

 

© 2018 - 2024 The Green Wardrobe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel